En historia om BAD

Lider du av täta diarréer eller gallsaltsdiarré som även kallas för gallsyremalabsorption?

Läs skriften +

Michelle

Jag började få symtom på gallsaltsdiarré (Bile Acid Diarrhoea, BAD) första gången när jag var 18. På den tiden var jag sjuksköterskestuderande i London . Jag brukade få symtom ungefär varannan till var tredje månad och tillbringade vissa dagar med att bara springa på toaletten. Då gick jag till min husläkare som sade att jag hade IBS (irriterad tarm).

När jag var på läkarbesöket kändes det som om det var första gången som någon faktiskt lyssnade på mig. Min mamma följde med mig och hon kände precis likadant. Han sa bara "Jag kommer inte att läsa någonting, berätta bara för mig om dig själv och om dina symtom".

Hur som helst, när jag gick in var jag nog ganska trött på allting, nej förresten, det var jag verkligen... och han sa att han visste vad det var. Det var en chockerande och skrämmande känsla eftersom jag inte riktigt fattade vad det handlade om, att det faktiskt var något fel på mig. Under 23 år hade jag fått höra att jag hade IBS.

Om jag tittar tillbaka på tiden sedan jag fick min diagnos så har mitt liv ändrats betydligt. Jag har varit på massor av konserter och jag har varit på semestrar. Jag är gärna ute hela dagen och tänker inte ens på att planera vad jag ska göra eller var toaletterna finns eller något sånt.

Jag har gått med i en löpargrupp och springer regelbundet med dem och är med på löparevenemang. Det är helt enkelt livsomvälvande att kunna göra allt det här och kunna göra vad alla andra kan utan att behöva fundera på det.

Att leva med BAD

A Bad Story

A Bad Story

 
Alex

Alex

 
Cathy

Cathy

Att lyssna på andra människors berättelser kan verkligen hjälpa att vänja sig vid tanken på ett liv med BAD och att inse att man inte är ensam.

Videoklippen har skapats i samarbete med GE Healthcare i syfte att skapa medvetenhet.

Information i berättelserna representerar en specifik tidpunkt när dessa videoklipp publicerades. Videoklippen har inte uppdaterats och representerar eventuellt inte patienternas nuvarande tillstånd. Informationen i berättelserna får under inga omständigheter användas för att ersätta medicinsk rådgivning.

Klicka här - Gå med i gemenskapen

BAD UK är Storbritanniens ledande patientstödgrupp för patienter med BAD. Den ger information, hjälp och stöd till människor som lever med gallsaltsdiarré.

Läs mer på: www.bad-uk.org

You are now leaving GE Healthcare website and are going to a website that is not operated by GE. GE has no control or input in the content or availability of linked sites.

Continue