En historia om BAD

Gallsyremalabsorption och som även kallas gallsaltsdiarré orsakar kronisk diarré.

Läs skriften +

Alex

Jag har lidit av gallsaltsdiarré (Bile Acid Diarrhoea, BAD) i åratal, så länge som jag kan minnas. I synnerhet som barn kan jag komma ihåg att jag alltid behövde springa ut ur klassrummet i skolan för att hinna till toaletten i tid. Jag kunde inte sluta bajsa och jag var riktigt antisocial i skolan när jag var en liten grabb.

Läkarna sa alltid att jag hade IBS (Irriterad tarm) och att jag skulle äta fiber-gel och ändra min kost och problemen har alltid funnits där. Det har alltid varit problemet och många läkare och sjukvårdspersonal har trott att det var så.

Så jag gjorde fler tester och fick komma till universitetssjukhuset i Coventry i Warwickshire och träffade en gastroenterolog som direkt sa "Jag tror du har gallsyremalabsorption (Bile Acid Malabsorption, BAM)". Det är ingen idé att vi gör fler endoskopier eller koloskopier eftersom jag är rätt säker på att du har BAM".

Jag fick göra en undersökning och det var en superenkel undersökning att göra så jag blev förvånad att man inte gjort den tidigare.

Det har definitivt hjälpt min självkänsla, mitt liv, min karriär och min familj att få en diagnos och att få gallsaltsdiarrén under kontroll, till en viss grad, eftersom jag nu kan ta mig ut och göra det jag behöver.

Att leva med BAD

A Bad Story

A Bad Story

 
Michelle

Michelle

 
Cathy

Cathy

Att lyssna på andra människors berättelser kan verkligen hjälpa att vänja sig vid tanken på ett liv med BAD och att inse att man inte är ensam.

Videoklippen har skapats i samarbete med GE Healthcare i syfte att skapa medvetenhet.

Information i berättelserna representerar en specifik tidpunkt när dessa videoklipp publicerades. Videoklippen har inte uppdaterats och representerar eventuellt inte patienternas nuvarande tillstånd. Informationen i berättelserna får under inga omständigheter användas för att ersätta medicinsk rådgivning.

Klicka här - Gå med i gemenskapen

BAD UK är Storbritanniens ledande patientstödgrupp för patienter med BAD. Den ger information, hjälp och stöd till människor som lever med gallsaltsdiarré.

Läs mer på: www.bad-uk.org

You are now leaving GE Healthcare website and are going to a website that is not operated by GE. GE has no control or input in the content or availability of linked sites.

Continue