En historia om BAD

Lider du av symtom på gallsaltsdiarré (bile acid diarrhoea, BAD) och som ibland kallas för gallsyremalabsorption eller känner du någon som gör det?

Läs skriften +

Jag var inte ensam, jag är inte ensam, men jag kände mig ensam.

Om man behöver springa på toa tio, elva, tolv gånger per natt så är man inte direkt superpigg på morgonen. Man vill inte gå hemifrån.

Även enkla saker blir jobbiga. Man är sen, man missar möten. Man vill att karriären ska ta fart men eftersom man blir borta från jobbet så ofta...

Jag har alltid varit passionerad, haft idéer... men fastnar och rör mig inte framåt.

Jag stannade hemma för att inte riskera en olycka och så blir det en ond cirkel... med du vet vad.

Även om man försöker ta sig ut så spelar "den" liksom huvudrollen, vart man än är.

Men jag blev så förvånad när jag fick veta att tusentals människor går igenom precis samma sak, utan att få svar.

Så en dag förändrades allt och det började med Diagnosen. Äntligen var det någon som sade att jag inte hade IBS (Irriterad tarm), eller att det hade psykiska orsaker. Jag hade gallsaltsdiarré.

Förkortningen på engelska var perfekt - ja, det jag hade var BAD (Bile Acid Diarrhoea). Nu hade jag ett namn på det, en handlingsplan! Jag kunde ta kontrollen igen OCH jag kunde känna mig fri.

Det som är bra med BAD är att det finns en metod att ställa diagnos och att den kan behandlas. Man behöver inte skämmas eller lida i tysthet.

Lider du av BAD-liknande symtom eller känner någon som gör det? Kontakta ditt stödnätverk eller prata med din läkare om BAD idag.

Att leva med BAD

Michelle

Michelle

 
Alex

Alex

 
Cathy

Cathy

Att lyssna på andra människors berättelser kan verkligen hjälpa att vänja sig vid tanken på ett liv med BAD och att inse att man inte är ensam.

Videoklippen har skapats i samarbete med GE Healthcare i syfte att skapa medvetenhet.

Information i berättelserna representerar en specifik tidpunkt när dessa videoklipp publicerades. Videoklippen har inte uppdaterats och representerar eventuellt inte patienternas nuvarande tillstånd. Informationen i berättelserna får under inga omständigheter användas för att ersätta medicinsk rådgivning.

Klicka här - Gå med i gemenskapen

BAD UK är Storbritanniens ledande patientstödgrupp för patienter med BAD. Den ger information, hjälp och stöd till människor som lever med gallsaltsdiarré.

Läs mer på: www.bad-uk.org

You are now leaving GE Healthcare website and are going to a website that is not operated by GE. GE has no control or input in the content or availability of linked sites.

Continue